Történelmi filmklub

2023.08.16. 07:00

Az Elfelejtett nemzedék című filmmel indult a sorozat kedden este

Történelmi filmklubot indított a Szent István Király Múzeum. A sorozat első filmvetítését a Királyi Napok keretében augusztus 15-én, kedden este tartották a Fő utcai Rendház épületének Díszudvarán, ahol a vetítést követően az alkotókat is kérdezhette a közönség.

Borsányi Bea

Fotó: Nagy Norbert / FMH

A múzeumban délután megnyílt hadtörténeti kiállítás kapcsán az érdeklődők Aracsi Norbert fehérvári rendező Elfelejtett nemzedék című filmjét tekinthették meg. A II. világháború végnapjaiban játszódó, 25 perces kisfilm négy magyar katona sorsát mutatja be, emléket állítva az elfeledett magyar bakáknak. A film elnyerte – többek között – a Magyar Mozgókép Fesztiválon a Legjobb kisjátékfilm díját. A vetítést követően Verebélyi Gábor és Gundy Kristóf producerekkel beszélgethetett a közönség.

A Történelmi filmklub folytatódik, a vetítések témája és helyszíne is változik majd, ezek egyelőre formálódóban vannak. A tervek szerint a sorozatban rövidebb és egész estés filmeket is bemutatnak, valamint szeretnék, ha Aracsi Norberten felül további helyi alkotók is bemutatkoznának egy-egy filmjükkel a fehérvári közönségnek. A következő vetítésre azonban őszig még várni kell.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában