Székesfehérvári Királyi Napok

2023.08.21. 12:00

A Bánk bánnal zárult a királyi mulatság (galéria)

Méltó lezárása volt a Székesfehérvári Királyi Napok programsorozatának a Bánk bán című előadás, amelyet vasárnap este láthatott a közönség.

Bokros Judit

Ottó szerepében Tötös Roland, Melindáéban pedig Zemlényi Eszter énekelt a Bánk bán koncertszerű változatában a Király Napok zárásaként

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Idén utoljára telt meg a Zichy-színpad előtti nézőtér az augusztusi Királyi Napok apropóján – véget ért a körülbelül egyhetes összművészeti programsorozat. S hogy milyen színvonalas volt ismét, arra Cser-Palkovics András polgármester is utalt az eseménysor búcsúztatásakor. Megköszönte továbbá a szervezőknek, a kulturális intézményeknek és a csoportoknak, művészeknek a részvételt.

Közönségből ezúttal sem volt hiány: mind a lelátó, mind a színpad előtti széksorok megteltek, de többen ültek a színpad körüli füves részen is, hogy láthassák, hallhassák a Bánk bán című opera koncertszerű előadását. A Katona József drámájából Erkel Ferenc által megalkotott operát Rékai Nándor és Nádasdy Kálmán átdolgozásában hallhattuk, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar előadásában.

A drámai részekkel teli előadásban Fekete Attila (Bánk bán), Zemlényi Eszter (Melinda), Laczák Boglárka (Gertrúd), Tötös Roland (Ottó), Szélpál Szilveszter (Biberach), Réti Attila (Tiborc), Rezsnyák Róbert (Petúr bán), Gábor Géza (II. Endre király) és Matyó Márió (Királyi tiszt) voltak a szereplők.

A vetített képekkel kísért esten közreműködött a Kneifel Imre vezette Alba Regia Vegyeskar, az Ars Musica Kamarakórus, amelynek karnagya Szabó Adrienn, valamint a Szarka Andrea által dirigált Primavera Kórus. A zenekart Dobszay Péter karmester vezényelte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában