Kultúra

2023.07.21. 20:01

Újabb szép este, Cseh Tamásra emlékezve a pákozdi Katonai Emlékparkban

A Velencei-tó térségének egyik minőségi és ingyenes programsorozata az Emlékparki nyár a pákozdi Katonai Emlékparkban. Pénteken este Cseh Tamást idézték meg a Vodku fiai teltházas koncertjükön, esőtől védett előadóteremben, szép rálátással a tóra.

S. Töttő Rita

Forrás: KEMPP

Ezen a nyáron tizenegyedik alkalommal szervezi meg a pákozdi Katonai Emlékpark az Emlékparki nyár programsorozatát. Péntek este a Vodku fiai tolmácsolásában hangzottak el Cseh Tamás, Másik János és Bereményi Géza közös, immár több nemzedék számára meghatározó jelentőséggel bíró dalai.

- Az Emlékparki nyár programsorozatot azért hívtuk életre, hogy a művészet eszközeivel is támogassuk a hadtörténelem iránti érdeklődést, minél több embert csaljunk ide, a Katonai Emlékparkba, ahol találkozhatnak nemzetünk hadtörténelmének elmúlt 175 esztendejével. Ezt a lehetőséget egészítjük ki festménykiállításokkal, előadó estekkel, koncertekkel – foglalta össze az est köszöntőjében Oláh László szakmai igazgató.

A tizenegy év alatt sokféle műsor volt már itt, ám ezúttal olyan emlékkoncertre érkezett a közönség – és telítette meg az ablakfalas koncerttermet -, amely mindenki számára újdonságokkal szolgálhatott.

- Olyan Kossuth-díjas, Liszt Ferenc-díjas, Magyar Örökség-díjas előadóról szól az est, aki beírta magát a magyar kultúrába. Cseh Tamás januárban lett volna 80. esztendős, ám már 16 éve nincs köztünk – emelte ki a szakmai igazgató.

Görög Viktória, a KEMPP ügyvezetője a feol.hu-nak hozzátette:

- Ingyenes programsorozatunkkal szeretnénk azt a közönséget is megszólítani, amely eddig még nem járt a Katonai Emlékparkban. Olyan kulturális ínyencségekkel készülünk nekik, melyek tartalmában múltunkhoz és kulturális örökségünkhöz is kapcsolódik. A programsorozat folytatásában július 28-án, pénteken este Tompos Kátya Jászai Mari-díjas színművésznő felolvasó estjével várjuk a közönsége. Az Asszony a fronton című regényből hallhatunk részleteket az esten. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában