A zajvédő fülhallgatótól az ételekig

2023.07.27. 11:30

Játszadoztunk meztelen – így telt a FEZEN első napja, gyerekszemmel (galéria, videó)

Melyik ruha legyen? A csillámpónis? A verdákos? Jaj, nem, az én kicsi pónim lesz a jó! Mármint nem egy pónit viszek magammal, hanem ő van a pólómon.

Szanyi-Nagy Judit

Sokan gyerkőccel érkeztek a fesztivál nyitónapjára

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Nadrág, nadrág... Anyu melyiket ajánlja? Lehet színes? Lehet. Akarom is. Mindenféle minta van rajta, éppen illik a pónihoz. Mi kell még? Ne, azt ne... Apa azt mondja, ezzel a fejemen hallani fogom ugyanúgy a zenéket, de később is hallani fogok, és hogy muszáj hordanom. Jó, csak lesz másnak is ilyen a fején... Kész a fesztiválszett!

Nagyon izgatott vagyok! Könnyű volt megállni az autóval. Ez a séta belefér. Jesszum, mekkora színpad! Valami Harman van ráírva. Bármit is jelentsen. Mennyi ember! Pedig a nap még nagyon süt. Hát ezt nem ismerem. Mennyien éneklik! Jó, akkor én elkezdek táncolni rá! Nem tudom, miért mosolyog a nagyi... Biztosan tetszik neki, ahogyan táncolok. Mindegy, folytatom. Ú, apa, add már oda a vizet! Ez a palack pont jó lesz mikrofonnak. "Rám talált annyi sok szép év... lalala..." meg "Olyan ő, hogy megáll... mhmhm..." Nem teljesen értem, amit énekelnek, de sokan ugyanazt ordítják. Jó, én táncolok tovább, az megy.

 

Anya, anya! Korog a pocak. Lepény? Nem. Hamburger? Most nem kívánom. Churros? Az micsoda? Lángost majd a strandon. A sült kolbászt sem kívánom. A-a, hot dog sem kell. Úúú, chips és mini fánkok! Azok jöhetnek! A kürtős kalácsból már sokat ettünk. Meg anya, anya, van pizza is, az is jöhet! Igen, sok minden van, de nekem ez kell. Nyami. Mondogatják, hogy 1000 és 4000 forintért is lehet enni. Az nem tudom, sok-e, de a kaja finom.

Szeretek anyával kézen fogva menni. Olyan biztonságos, mert amúgy vannak nagyobb kavicsok. Néha fáj, ha rájuk lépek erősebben. De a színpad előtt jó minden, csak sokan vannak. Apu elköszönt, azt mondta, átnéz a sátorhoz. Ott valami "ávées" kezdődik, azt mondta, az nem nekünk való. Pedig azt is mondta, hogy rázni lehet rájuk a hajat. Nekem nagy hajam van, tudom rázni! De akkor sem nekem való, azt mondta. Nem baj, akkor táncolok még anyuval meg a nagyival! Amúgy tök menő, a többieket felveszik a nyakukba az apukák, anyukák. Majd holnap én is kibulizom... Amúgy már fáradt vagyok, menjüüüünk! Naaa... Holnap, ígérem, tovább bírom! Akkor úgyis lesznek a Marics Petiék meg a Marsalkó Dávidék meg valami külföldi is jön, a fekete szemű borsók, vagy mi a nevük. Azt mondták, jó lesz, hiszek nekik!

Aki az eddigieket nem hiszi, járjon utána:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában