Kép és könyv

2023.07.03. 20:30

Horváth János festő kiállítása Székesfehérváron

Kiállítás megnyitóját és egyben könyvbemutatót is tartottak hétfőn a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtárban.

Hajdú Marianna

Horváth János festő kiállítása július 30-ig látható a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtárban

Forrás: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Horváth János festő kiállításának megnyitóját és könyvbemutatóját rendezték meg hétfőn a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtárban. A tárlatot Szekeres Ágnes, a Székesfehérvári Vasutas Kulturális és Szabadidő Egyesület elnöke, valamint Horváth Csaba, a VSZ Szervezetpolitikai alelnöke nyitotta meg.

Horváth János festő civilben a MÁV-nál dolgozik a Miskolc – Tiszai vasútvonalon, mint villanyszerelő. Az általános iskola hatodik osztályában derült ki, hogy tehetsége van a rajzoláshoz, és ma már ő az, aki főállása mellett gyerekeket is segít, hogy tehetségüket megmutathassák. Bár nem végzett képzőművészeti főiskolát, két és fél évig járt az órákra, ahol lehetősége volt művészekkel és hallgatókkal egyaránt megismerkedni, és tanulni tőlük. A festészet és a villanyszerelés mellett gyerekeknek tanít rajzot és hospice szolgálatot is ellát.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A kiállító művészetének témái között szerepelnek a mesék, az álmok, valamint a saját élményeiből merített valóságelemek. Gyakran felbukkannak képein Jézus példázatai, a gyerekkori mesék és karaktereik, valamint azok a hétköznapi emberek, akikkel munkája során találkozik.

A kiállítás július 30-ig látogatható a könyvtár nyitvatartási idejében. A kiállítás mindenki számára ingyenes.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában