Frissen Fejérből

2023.07.14. 12:30

Értük RAPesett a szívünk – EFOTT 2. nap (galéria, videó)

"Ma úgy vagyok, hogy jól vagyok" – a Jazz+Az dalrészlet akár a csütörtöki nap mottója is lehetett volna.

Szanyi-Nagy Judit

A bátrabbakat az eső sem tántorította el

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Geszti Péter idézte meg nekünk ezt a korszakot – a Rapülők slágereivel együtt – a nagyszínpadon már viszonylag korán, 20 órától kezdve, a tömeg mégis úgy tombolt, mintha nem lenne holnap. A hangulatot Geszti szópoénos átkötései csak fokozták, és az is biztos, hogy az itt bulizók zsebre tették a következő dalos jó tanácsot: "Ne vitatkozzál hülyékkel, főleg nálad hülyébbel!" Többen pedig azt is megfogadták, amit a dalszövegíró-rapper kért: mindenki úgy táncoljon, hogy másnap szégyellje a magáról készült videókat!

Szabadság, életérzés a borús-sötétedő időben
Fotó: Szanyi-Nagy Judit  / Fejér Megyei Hírlap

A nap legemlékezetesebb része mégis az volt, amikor egyik pillanatról a másikra szakadni kezdett az eső. A fesztiválozók egyike-másika képletesen szólva már "elázott", azaz a földről felsegítve támogatták egymást a dülöngő járásban, miközben a "Menni fog, látom rajtad!" vagy a "Tarts ki, tesó!" szólamok hangzottak el egymást biztatva. De a tényleges elázás sem tartott vissza sokakat, így a 90-es és 2000-es éveket idéző Culture Beat–La Bouche–Blue hármasért érkezők nagy részét sem. A tér megnyílt – hiszen néhányan azért a sátras koncerthelyszínekre menekültek –, ezt pedig a rajongók kifejezetten nagy örömmel fogadták, mert így még több hely jutott az eső(s)tánchoz. 

A felkészült fesztiválozók esőköpenyt is magukkal hoztak
Fotó: Szanyi-Nagy Judit  / Fejér Megyei Hírlap

"Fény, zene, vihar / Ha rám zúdul, én kiállom" – énekelte stílszerűen a Pécsről érkezett Punnany Massif, s mintha az égiek tudomásul vették volna az üzenetet, az eső is lassacskán alább hagyott. Este 11 óra után már csak a dagonya emlékeztetett korábbi jelenlétére. 

Talán ennek, de nagyrészt valószínűleg a pár éve bekövetkezett "újraberobbanó" sikernek köszönhetően a Korda György–Balázs Klári duó előtt ismét tömegek sorakoztak fel, hogy kétszer is a szabadba üvöltsék, hogy "Reptér! Lobog a szélben a szélzsák..." A felszabadultság pedig olyannyira jellemző volt, hogy szabad volt a rablás – persze csak a táncra értve: ha valaki egyedül volt, arról tettek férfiak és nők egyaránt, hogy ez változzon és legalább egy szám erejéig valakivel lejtsen egyet az illető.

Nagyon sok embert vonzott a Korda György–Balázs Klári páros
Fotó: Szanyi-Nagy Judit  / Fejér Megyei Hírlap

A nagyszínpadi koncertek mellett és után a mulatós és a diszkózene ugyancsak megmozgatta a fesztiválozókat: a jó hangulatról Kis Grófo, Nótár Mary, a Parno Graszt, DJ Dominique vagy éppen a székesfehérvári Pixa gondoskodott.

A hajnali parkolós életképekből pedig egy mozzanat maradt meg igazán, miközben egy fiú–lány páros elhaladt az autónk előtt: – Én veled akarok lenni, bulizni – vallotta a hölgy –, más vágyam nincsen ezen a világon!

Nos, ehhez az EFOTT kitűnő helyszín.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában