Nyári szezonnyitó

2023.07.16. 15:30

Bárzene Kiss Tibivel Kápolnásnyéken - a nyári szezon startelődadása (galéria)

Többek közt Kiss Tibor (Quimby) vendégszereplésével érkezett a Csajághy Laura Szabadtéri Színpad 2023-as nyári szezonjának első előadására szombaton este a Budapest Bár.

S. Töttő Rita

Fotó: Kricskovics Antal

Kelemen István, a színpad igazgatója e szavakkal köszöntötte július 15-én a teltházzal kezdő Csajághy Laura Szabadtéri Színpad közönségét a Budapest Bár fellépése előtt:

- Az elmúlt három esztendőben 10-12 alkalommal köszönthettük önöket Kápolnásnyéken. Anyagi lehetőségeink jelentős csökkenése miatt idén öt előadásból áll kínálatunk. Külön öröm számunkra, hogy a Velencei-tavi Operafesztivál gálaestjének már harmadik alkalommal mi adtunk otthont. Igyekeztünk úgy összeállítani a programot, hogy mindenki megtalálja az ízlésének, érdeklődésének megfelelőt.

Fotó: Kricskovics Antal

Pál Gábor producer részletezte az idei kínálatot: a szezon első produkciója, a Budapest Bár koncertje a zenekedvelők széles táborát szólítja meg, régi dalokat új hangszerelésben hoz a közönség elé, azon kívül pedig a különböző zenei irányzatok közt „szlalomozva” nyújtanak kellemes estét. Július 22-én, szombaton a Pál utcai fiúk musicalt hozza el a zalaegerszegi színház társulata, akikhez a kaposvári egyetem musical szakos hallgatói csatlakoztak. Majd pedig július 30-án egy vígjáték következik Hőguta címmel. Ezután ismét egy zenei produkció következik augusztus 5-én: Ferenczi György szájharmonika művész érkezik csapatával, a  Rackajam-mal. Befejezésül augusztus 12-én a Petőfi200 alkalmából mutatják be Petőfi Sándor A helység kalapácsa című művét, ami nagyon érdekes abból a szempontból, hogy a Nemzeti Színház és a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház közös produkciója, továbbá, hogy Vidnyánszky Attila rendezte, s játszik benne ifj. Vidnyánszky Attila fiatal, rendkívül tehetséges vígszínházi színész.

A Budapest Bár koncertjén valóban visszarepülhettünk az időben, köszönhetően Farkas Róbert vezetésével a zenekarnak, valamint nagyszerű énekeseinek: Behumi Dórinak, Keleti Andrásnak, Kollár-Klemencz Lászlónak és Kiss Tibornak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában