Nem mindennapi helyszín

2023.07.09. 10:30

A Zichyk borospincéjében zenélt a Duo RedWhite a Gorsiumban (galéria)

Pop- és rockslágerek, filmzenék és az örök klasszikusok szerepeltek a cselló virtuózok repertoárjában.

Hajdú Marianna

A duo RedWhite játékát a kiválasztott helyszín tette még különlegesebbé

Forrás: Kricskovics Antal/Fejér Megyei Hírlap

A duó két tagját, Hérics Csengét és Mády-Szabó Esztert szoros barátság köti össze, amely a zenében és a magánéletben is mélyen gyökerezik. Játékukra a szabadság, a szárnyalás, valamint a zene iránti elköteleződés és alázat jellemző.

A duó tagjai professzionális klasszikus zenész képzést kaptak, és hivatásuk szerint is a klasszikus zenével foglalkoznak. Azonban nemcsak a klasszikus repertoárt játsszák, hanem elsősorban a közismertebb, könnyedebb stílusokat célozzák meg. Ennek köszönhetően rendkívül népszerűvé váltak rövid idő alatt.

 

Szombat esti fellépésüknek a helyszín is kölcsönzött némi extravaganciát. Az Értékmentők Egyesület és a Szent István Király Múzeum közös szervezésének köszönhetően egy nem éppen átlagos helyszínt választottak az előadásnak. A fiatal művészek izgalmas játékát a Gorsium Régészeti Parkban található egykori Zichy családi borospincében tartották. A koncertélményt a falakra festett színes fényjátékok tették még hangulatosabbá, a helyiség akusztikája még izgalmasabbá. A hallgatóság a zenei élményt követően – stílusosan a hely szelleméhez  és a duo nevéhez – vörös és fehér borokat is kóstolhatott a rendezvény keretein belül, miközben megcsodálhatták a múzeum által kiállított, Fejér vármegye területéről származó római kori kőoszlopokat és maradványokat.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában