Változik a társulat összetétele

2023.06.28. 19:19

Három színművész távozik a Vörösmarty Színházból (galéria)

Az évad végéhez vészesen közeledve kiderült: a társulat három tagja a következő évadtól elhagyja a Vörösmarty Színház berkeit.

Héjj Vivien

A fehérvári társulatból távozó színészeket a városházán köszöntötte Cser-Palkovics András polgármester és Lehrner Zsolt alpolgármester

Fotó: Fehér Gábor

Három színművész döntött úgy, hogy a következő színházi évadot máshol, másképp kezdi meg. A Vörösmarty Színház társulatából Tóth Ildikó, Varga Lili és Nagy Péter távozik. Őket a városházán köszöntötte Cser-Palkovics András polgármester és Lehrner Zsolt alpolgármester, akik egyúttal köszönetet mondtak a színészeknek a Fehérváron töltött évadokért.

Mint elhangzott, Tóth Ildikó a Radnóti Színháztól kapott ajánlatot, s hosszas gondolkodás és mérlegelés után hozta meg döntését: a fővárosi színház társulatához szerződik, ahol egyébként korábban már négy évig társulati tag volt. Tóth Ildikó munkáját 2022-ben Székesfehérvár önkormányzata Pro Theatro-díjjal is elismerte.

Tóth Ildikó a fővárosi Radnóti Színház társulatához szerződik
Fotó: Fehér Gábor

Szabadúszóként folytatja pályáját Varga Lili, aki 2016 óta tagja a fehérvári színház társulatának. A változással kapcsolatban úgy fogalmazott: „Úgy gondolom, sokat kell még tapasztalnom a világból, hogy még többet tudjak adni.”

Egy időre maga mögött hagyja a színpad világát Nagy Péter, aki az elmúlt nyolc évben színművészként és rendezőként is jelen volt a Vörösmarty Színház életében. A színművész arról beszélt, tizenéves kora óta fontos szerepet tölt be az életében a színház, ez adta a motivációt, ez határozta meg a mindennapjait. Mint mondta, szeretne továbbra is önazonosan, szabadon, elveihez hűségesen élni, s tevékenykedni. Véleményünk szerint biztosra vehető, hogy kreatív energiái a jövőben még felszínre törnek valahol.

A társulatból távozó színészek természetesen nem köszönnek el végleg a fehérvári közönségtől, ugyanis egyes már repertoáron lévő darabokban a következő évadban is feltűnnek majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában