Cápák és ceruzák

2023.06.13. 07:00

Gyermekkori hobbiból hivatás – bemutatták Őrsi Ferenc első könyvét

A formatervezés és a búvárkodás szerelmese, Őrsi Ferenc, papírra vetette nem mindennapi élményeit.

Héjj Vivien

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Cápák és ceruzák címmel jelent meg a legendássá vált Ikarus 300-as buszcsalád formatervezőjének első könyve, melyben hivatása mellett hobbija, a búvárkodás is igen hangsúlyos szerepet kapott. A kötetet a Vörösmarty Mihály Könyvtár Tolnai Utcai Tagkönyvtárában mutatta be a szerző leendő olvasóinak. Nos, nem túlzás ha azt mondjuk, az eseményt kiemelt érdeklődés övezte, ugyanis már a kezdés előtti percekben csordultig telt a könyvtár bemutatóra szánt helyisége.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A szerző mindenek előtt kiemelte, a kötet teljes bevételét a Kékgolyó a Daganatos Betegekért Alapítvány számára ajánlja fel. Őrsi Ferenc a könyvbemutatón elmondta, a rajzolás már gyermekkora óta szenvedélye, bár akkor még buszok helyett ragadozó madarakat vagy repülőket vetett papírra. A formatervezés mellett felnőtt kora igazi szenvedélye a búvárkodás, s ezzel együtt a víz alatti videózás, fotózás lett, mindezen nem mindennapi élményeket, tapasztalatokat most kötetbe rendezve ismerheti meg a közönség.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Aki esetleg lemaradt az eseményről, azok számára jó hír: a nagy érdeklődésre tekintettel Őrsi Ferenc június 26-án 17 órai kezdettel újra könyvbemutatót tart a Tolnai Utcai Tagkönyvtárban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában