Kötetbemutató

2023.06.09. 07:30

Fehérvári capriccio, Nehrer Györgytől

Valóságalapú, ugyanakkor írói fantáziával színezett történetek kerültek bele Nehrer György legújabb könyvébe.

Bokros Judit

A Vörösmarty Társaság Kossuth utcai termében Váczi Márk történész házigazda kérdezte Nehrer Györgyöt (balra) legújabb, Fehérvári capriccio című könyvéről

Fotó: Klein Anna

Csütörtökön délután ismét könyvheti esemény helyszíne volt a székesfehérvári Vörösmarty Társaság terme: a közönség Nehrer György novelláival ismerkedhetett, amelyek Fehérvári capriccio címmel kerültek be egy kötetbe.
A már hatkötetes szerző a helyszíneket és a szereplőket tekintve sokszor a valóságból indult ki a történetek megírásakor, ám fantáziáját is jócskán használta. Beszélgetőtársa Váczi Márk történész volt az est során. 

Fotó: Klein Anna

Az esemény a Vörösmarty Társaság 94. Ünnepi Könyvhéthez tartozó programjainak része volt a hétfői gyermekeknek szóló kötet bemutató után. Legközelebb június 10-én, 16  órakor szerepelnek a társasághoz tartozó szerzők a Vörösmarty Mihály Könyvtár programjainak sorában: ekkor a  11 koszorú Jankovich Ferencnek és a Verskönyv című kötetekkel ismerkedhetnek meg jobban az olvasók. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában