94. alkalom

2023.06.05. 16:30

Az Ünnepi Könyvhét Fehérváron is elkezdődött

Székesfehérvár idén is csatlakozik az Ünnepi Könyvhéthez, melyet 94. alkalommal szerveznek országszerte. A fő program, a kitelepülésekkel, új kötetek bemutatójával, dedikálással június 10-én lesz a Bartók Béla téren.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

Lehrner Zsolt, Székesfehérvár alpolgármestere és Buriánné Tarró Edit, a Vörösmarty Mihály Könyvtár igazgatója mutatta be hétfői sajtótájékoztatóján a 94. Ünnepi Könyvhét és a hozzá kapcsolódó Könyvheti Piknik programjait. Az alpolgármester kiemelte: egész hétre lesznek programok a városban június 5-e és 14-e között a megyei könyvtár tagkönyvtáraiban.

A könyvtárigazgató hozzátette: reméli, az időjárás kegyes lesz június 10-én, amikor kitelepülnek a kiadók és a szerzők a Bartók Béla térre. Könyvbemutatók lesznek továbbá a központi könyvtárban, annak olvasótermében, a Tolnai utcai, a Zsolt utcai, a Budai úti és a Széna téri tagkönyvtárban is. Gyermekprogramokkal is készülnek a könyvhét alkalmából, kézműves foglalkozásokkal, interaktív foglalkozásokkal várják az ifjú olvasókat.

Az Aranybulla könyvtár vezetője, Csiszárné Mahler Mónika kiemelte: programjaikkal az olvasás szépségére hívják fel ők is a figyelmet,  de játszóház és ökotudatos foglalkozás is várja az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában