A kezdeményezés célja az alkotáson túl a közösségteremtés

2023.05.15. 21:30

Makramé és quilling alkotásokból nyílt kiállítás a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban

20 hétnyi munka gyümölcsét csodálhatták meg azok, akik május 15-én, hétfőn a Gárdonyi Géza Művelődési Házban jártak, ahol ASzakkör kézműves alkotásait állították ki.

Déri Brenda

Május 29-ig látogatható a kiállítás

Fotó: Déri Brenda / FMH

Ahogy a megnyitón is elhangzott mind a makramé, mind pedig a quilling szakkör a Nemzeti Művelődési Intézet Aszakkör névre hallgató program keretén belül valósulhatott meg. A kezdeményezés célja az alkotáson túl a közösségteremtés, aminek sikerességét mi sem igazolná jobban, minthogy idén is újabb alkotni vágyó tagokkal bővült a csapatuk. Futerrer Judit, szakkörvezetőtől megtudtuk, hogy a tagok az órák során lépésről-lépésre sajátították el a makramé és a quilling fortélyait, így a 20 hetes szakkör végén már bonyolultabb darabokat is el tudtak készíteni.

Húsz hétnyi munka gyümölcsét tekintettük meg
Fotó: Déri Brenda / FMH

Kis Dorottya, a Nemzeti Művelődési Intézet Fejér Vármegyei igazgatója a két kézműves irány kapcsán elmondta, hogy a makramé egy olyan csomózási technika, aminek múltja a régi időkre nyúlik vissza. Nagy népszerűségnek a 80-as években örvendett, majd egy időre feledésbe merült és az elmúlt években ismét újjáéledt. Ami pedig a quillinget illeti, ez egy teljesen új papírtechnikára alapuló kézművesség. 

A makramé és quilling kiállítás május 15-től egészen május 29-ig díjmentesen megtekinthető a Gárdonyiban.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában