Premier

2023.05.26. 21:07

Mágnás Miska: amikor a lovászfiú arisztokratává válik

A magyar operettirodalom egyik legsikeresebb művét viszi színre a Vörösmarty Színház. A Telihay Péter rendezte Mágnás Miskát május 27-én, szombaton láthatja először a fehérvári közönség.

Héjj Vivien

Az operett-bohózatot szombattól láthatja a fehérvári közönség

Forrás: Vörösmarty Színház

Újabb premierre készül a megyeszékhely teátruma: az egyszerre szatirikus és mulatságos történeteknek és Szirmai Albert zeneszerző, valamint Gábor Andor dalszövegíró pompás, örökzöld számainak is köszönhető a Mágnás Miska töretlen népszerűsége.

Az előadás címszereplője a darab komikus figurája, a talpraesett lovászfiú, Miska, aki „vazsmegyei gyerekből” pillanatok alatt, a nézők szeme láttára válik előkelő arisztokratává. Párjából, a tenyeres-talpas Marcsából is estélyi ruhás, flancos dáma lesz, aki Mary grófnőként vonul be az úri társaságba. Ahogy az előadás színlapja fogalmaz: ebben a cintányéros, cudar világban már csak a szerelem a régi, s a letűnt korok elavult házasságkötési szokásai ellen ott a csavaros ész és a fülbemászó dallamok.

A címszerepben Krisztik Csaba, a főbb szerepekben Ladányi Júlia, Gáspár Sándor, Varga Lili, Kiss Diána Magdolna és Sarádi Zsolt. A Mágnás Miska premierjét május 27-én, szombaton 19 órától láthatja a fehérvári teátrum közönsége.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában