Borünnep

2023.05.18. 15:00

Kulturális program és díjátadó Szent Orbán ünnepén

A Duna-menti Szent Orbán Borrend Adony legfőbb ünnepére hívja és várja az érdeklődőket május 20-án, szombaton az adonyi szőlőhegyen.

Héjj Vivien

Ünnepi helyszínné avanzsál az adonyi pincesor és a Szent Orbán kápolna környéke

Fotó: Elekes Gergő

Ismét ünnepi helyszínné avanzsál az adonyi Szent Orbán kápolna és annak festői környezete, pincesora. A bor és a szőlő védőszentje ünnepén, május 20-án a színes programkínálat mellett elismerések átadására is sor kerül.

Délután, 14 órai kezdettel térzenei programmal várják az érdeklődőket, közreműködik a Bandy Band, majd 14:45 órakor körmenet indul a Szent Orbán kápolnához, ahol 15 órakor litánia kezdődik.

Az ünnepi színpadon Ács Tamás színművész adja elő A bor dicsérete című előadását, majd következik a 30. Adonyi Kistérségi Borverseny díjkiosztója. A továbbiakban átadják a Zászlósbor díjat, a Szent Orbán Emlékérmet és a Kistérségi Vándordíjat.

A programot a Bandy Band műsora zárja. A szervezők minden borbarátot szeretettel várnak a Duna-menti Szent Orbán Borrend Adony legjelesebb eseményén. A koccintás nem marad el!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában