Benne leszünk a tévében!

2023.05.11. 11:00

Fülén forgatott az Ízőrzők stábja

Két napig forgatott az Ízőrzők című sorozat gárdája, a Fejér vármegyei kis településen. A füleiek ki is tettek magukért, négy nevezetességet megmutatva, öt féle finomságot is rittyentettek a csapatnak.

Hajdú Marianna

Két nap alatt öt receptet készítettek el a fülei asszonyok a kamerák előtt

Forrás: Miskei Rita

A hét eleji forgatás két napja igencsak sűrűre sikerült, tudtuk meg Miskei Ritától a település kulturális asszisztensétő. Az első napon a  település négy nevezetessége került először a kamerák kereszttüzébe. A falut és szoborparkját Kiss Róbert polgármester mutatta be a film készítőinek, majd Rita a Sárréti Tájházhoz kalauzolta a csoport tagjait. A népi műemlékház udvarán Porteleki Sára és az újonnan alakult fülei néptánc csoport karikázót és moldvai táncot táncoltak. 

A fülei katolikus templomról Bartha Tibor plébános, a református templomról és a levendulásról, Kovács Zsuzsanna lelkész mesélt a filmeseknek.

A felvételek készítői még aznap a Könczöl család kőhegyi pincéjét is meglátogatták, ahol a szabadtéri kemencében, fenséges káposztás langalló sütöttek a család tagjai. 
Ha a langalló nem oltotta volna az kellőképpen az éhséget, Rápolthy Ildikó és Némethné Rózsa Judit szarvasgombás vaddisznó raguval és szerecsendiós burgonyapürével zárta le a munkás napot.

A forgatás második napján tovább folyt a főzőcske is. Az elkövetkezendőkben Pap Rita falugondnok és Kiss Szimonetta készítettek tárkonyos sertésragulevest, mellé pedig a Barátfüle Egyesületből Csizmadia Marika és Dömötör Károlyné Ibolya néni kreált sárgabarackos barát fülét, – mert ugye, anélkül nincs fülei vendégség. A konyhai sertepertélés közepette az egyesületről Csapóné Máthé Zsuzsanna beszélt a stábnak. A második napot az ötödik finomság zárta, nevezetesen egy nagy halom Flamingó szelet, amit a nyugdíjas klub vezetője, Kovács Kata Pusztai Béláné Gizi nénivel együtt készített el. Búcsúzóul természetesen a rengeteg elkészült finomságot, a film szereplői és alkotói, közösen fogyasztották el.

Mint megtudtuk, az Ízőrzők című sorozat fülei epizódja, várhatóan szeptemberben kerül a Duna Televízió műsorára. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában