Frissen Fejérből

2023.05.25. 15:30

Fokozott rendőri jelenlét a Velencei-tónál – egész nyáron!

Bármennyire is nagy kedvence sokaknak a nyár, az ilyenkor jellemző önfeledt szórakozást könnyen beárnyékolhatja egy baleset, vagy az, ha tőlünk bármiféle értéket eltulajdonítanak.

Szanyi-Nagy Judit

Adamik János rendőr őrnagy legóábrája a négy érintett vármegyéről

Forrás: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

A többi között ezen negatív tényezők ellen is küzdenek – már 1991 óta! – a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (BKKB) tagjai, akik Somogy, Veszprém, Zala és Fejér vármegye rendőrei. A bizottság a június 1. és szeptember 15. közötti turisztikai időszakra vonatkozóan tartott szezonnyitó értekezletet május 25-én Velencén, ahol összehangolták a négy vármegye rendőrségi tevékenységét, valamint meghatározták feladataikat. Ezen időszak alatt kiemelt terület a megfelelő összhang megteremtése a kerékpáros és gépjárműves közlekedők között, a közterület-szolgálat és a strandrendőri szolgálat megerősítése, megszervezése, illetve az autóbusz-pályaudvarokon és a vasútállomásokon a vissza-visszatérő ellenőrzések – sorolta a plenáris ülést követő sajtótájékoztatón az egyeztetés eredményeit Kiss Róbert rendőr ezredes. Hozzátette, céljuk, hogy a turisztikai idényben megnyugtató rendőri jelenlétet biztosíthassanak az állampolgárok részére, azért, hogy a pihenni vágyók és a fesztiválokra látogatók egyaránt biztonságban érezzék magukat.

Dékány Balázs rendőr ezredes, Molnár Gábor rendőr dandártábornok, Kiss Róbert rendőr ezredes, Szabó Vendel rendőr ezredes és Kovács Béla rendőr ezredes a kapcsolódó sajtótájékoztatón, képviselve a régiót
Forrás: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Szabó Vendel rendőr ezredes, Fejér vármegyei rendőr-főkapitány a kérdésekre válaszolva elmondta, idén várhatóan megnő a látogatószám a Velencei-tónál, hiszen a járvány miatti korlátozások megszűntek, a fesztiválok és ezzel együtt az élet pedig visszatért a tó partjára. Kiemelte, a fővárost követően a balatoni régió a legnépszerűbb az országban, Fejér vármegye pedig külön "gócpontnak" számít: egyrészt azért, mert Budapesthez közel található a Velencei-tó, másrészt pedig, ha az utazó a Balatonra igyekszik, a Fejért átszelő M7-es autópályát vagy a 7-es főutat használva éri el célját. Egyébiránt a tavalyi, 2022-es szezonnal kapcsolatban elmondta: a régióban összesen tizenegy halálos kimenetelű vízi baleset történt – a Velencei-tónál azonban egy sem.

A BKKB tagjai folyamatosan, évről évre megosztják egymással tapasztalataikat, hogy minden helyzetre felkészüljenek, valamint, hogy ismerjék az egyes területeken visszatérő sajátosságokat. Emellett a vármegyék bizottsági tagjai tudják, milyen rendezvények, fesztiválok, események várhatók a régióban az adott turisztikai idényben, s hogy ott milyen tényezők – például nagyobb forgalom, kiemelt strandszezon – befolyásolhatják a balesetek, bűncselekmények bekövetkeztét.

A feladatok koordinációját ebben az évben a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság végzi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában