Kiállítás

2023.05.19. 10:00

Dinnyésen gyöngyök, Gárdonyban szőnyegek

Jubileumi vándorkiállítást hozott Dinnyésre a Magyar Gyöngy Egyesület. A csodás gyöngyalkotások június 30-ig láthatók a Templomkert Hagyományőrző Központban.

S. Töttő Rita

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Május 18-án, csütörtökön megnyílt a Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat-dunántúli Regionális Társasága (M-Art) következő kiállítása. A Dinnyési Hagyományőrző Központba hozta el ezúttal a Magyar Gyöngy Egyesület jubileumi vándorkiállítását. A tárlatmegnyitón azonban nem csak gyönyörködni lehetett a sok gyöngyös szépségben, de meg lehetett próbálkozni a készítésükkel is.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A következő nagyszabású tárlatra sem kell sokáig várni a környéken: május 19-én, 18 órakor a Nemzedékek Házában nyitják meg Vonalak-fonalak címmel Pappné Piti Erika mezőtúri szőnyegszövő mester kiállítását. Az alkotó így ír magáról: „Mióta életem harmadik szakaszába léptem, és nyugdíjas lettem én is jelentős változáson megyek át! Az aktív évek után, maradtak a dolgos hétköznapok, a régen vágyott szabadság. Ezt a komoly életmód-változást sikerül nagy-nagy örömmel megélnem, többek között a szövésnek köszönhetően. Gondolataim mintává, majd a szövőszéken képpé formálódnak. Padló és futó szőnyegeket valamint faliképeket készítek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában