Újra dráma Abán!

2023.05.25. 12:51

Diákszínjátszók mutatkozhattak be az abai találkozón

Az abai Sárvíz Alapfokú Művészeti Iskola idén második alkalommal adott otthont a Közép-Dunántúli Regionális Diákszínjátszó Találkozónak, melyen hét város összesen tizenegy középiskolás csoportja mutatkozott be.

Héjj Vivien

Színvonalas produkciókkal készültek a dunántúli diákszínjátszók

Fotó: Gőbölös Gábor

A kétnapos rendezvény, mely az Országos Diákszínjátszó Fesztivál egyik állomása volt, több mint kétszáz diák részvételével zajlott, akik felkészítő tanáraik segítségével merülhetnek el a színjátszás világában. Az eseményen hét dunántúli város tizenegy középiskolás csoportja mutatott be összesen tizenöt magas színvonalú előadást. 

A csoportok munkájáról kötetlen beszélgetés keretében adott visszajelzést a szakmai zsűri, melynek tagjai voltak: Gyevi-Bíró Eszter koreográfus-rendező, drámatanár és idősebb Bagossy László Csokonai Díjas rendező-színész, drámatanár. A beszélgetés során a diákok is elmondhatták észrevételeiket, meglátásaikat a látott előadásokkal kapcsolatban. 

Az előadásokat szakmai zsűri értékelte
Fotó: Gőbölös Gábor

A tizenöt produkcióból öt arany, öt ezüst, négy pedig bronz minősítést kapott, egyet emléklappal jutalmaztak a bírák, akik hat különdíjat is kiosztottak. A találkozó legjobb előadásának ítélt veszprémi Lovassy Színpad „Anyasebek/Elektraumák – Mottó: Lehet, hogy érdemes tisztázni a családi nézeteltéréseket, mielőtt kinyírjuk egymást. Utána sokkal nehezebb.” című előadása kapott lehetőséget arra, hogy részt vegyenek az Országos Diákszínjátszó Fesztiválon, melyet Pécsett rendeznek június 1–3. között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában