Fejér egyetlen megmaradt középkori vára

2023.05.01. 21:00

Csókakő váráról a Hétvezér esten

A Fejér Szövetség 593. Hétvezér estjén Vass Rezsőné Etelka idegenvezető A csókakői vár története címmel tart előadást május 2-án, kedden 18 órakor Székesfehérváron, a Királykút Emlékházban.

V. Varga József

Csókakő vára – Ferenc Tamás grafikája

Fotó: Várak, Kastélyok

– Vass Rezsőné Etelka 2005 óta idegenvezető a helyiek társadalmi összefogásának és áldozatos munkájának gyümölcseként mára már kormányzati támogatással Csókakőn helyreállított és folyamatosan fejlődő középkori vár területén – tudta meg lapunk Boór Ferenctől, a Fejér Szövetség társelnökétől. –  A Fejér vármegyeiek számára – különösen azok számára, akik a kilencvenes évek óta figyelik Csókakő újkori vártörténetét és a máig hathatósan működő Várbarátok Társaságának működését – egyedülálló és máig évről évre megújuló élményt nyújt a vármegye egyetlen megmaradt középkori várának látogatása a már-már megállíthatatlannak tűnő folyamatos fejlődésnek és nem kis mértékben az előadó élménygazdag idegenvezetésének következtében is.

Az érdeklődők Vass Rezsőné Etelka jóvoltából most egy időutazásnak, s mintegy virtuális várlátogatásnak lesznek részesei. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában