Színházi előadás

2023.05.31. 08:00

A Száron született orvosprofesszor nagymonológja kerül színre a községben

Egyszemélyes előadásra, úgynevezett nagymonológra hívják és várják Szár lakóit. A professzor vallomásában a szári születésű, világhírű orvosprofesszort, Romhányi Györgyöt, Inhof László kelti életre.

BB

Fotó: univpecs.com

A nagymonológ főszereplője „A Professzor", Romhányi György (1905-1991) nemzedékek példaképe, a már életében legendává nemesedett akadémikus, a patológia professzora, kórboncnok, vagy, ahogy önmagát nevezte: prosector. Olyan időkben vált legendává, amikor még nem volt internet, közösségi média, csak a lelkes hírvivők adhatták szájról szájra szellemi hagyatékát. Romhányi professzor sokkal több, mint a tantermi nagyelőadások prominense, egy letűnőben lévő, de vissza-vissza térő „egyetemi műfaj” egyik utolsó képviselője, és a mind személytelenebbé váló oktatási módszerek ellenzője – olvasható a Janus Egyetemi Színház honlapján.

A darabot Füzes János írta, rendezője Mikuli János. Inhof László a Pécsi Tudományegyetem Janus Egyetemi Színházának színésze. Az előadás június 3-án 16 órakor kezdődik és ingyenesen tekinthető meg a szári művelődési házban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában