150 év

2023.05.30. 20:00

A kezdetektől napjainkig – múzeumtörténeti előadás-sorozat indult Fehérváron

A Szent István Király Múzeum idén ünnepli fennállásának 150. évfordulóját. Ennek apropóján előadásokon keresztül ismerhetik meg az intézmény történetét az érdeklődők.

Héjj Vivien

Demeter Zsófia történész az intézmény megalakításának ötletétől indulva idézte fel a Szent István Király Múzeum történetének mérföldköveit

Fotó: NAGY NORBERT

Fennállásának 150. évfordulója apropóján előadás-sorozaton keresztül ismerhetik meg az érdeklődők az intézmény másfél évszázados történetét. Mint az az előadás előtti percekben elhangzott, a program címe, A Kutyatáron innen és túl az intézmény Országzászló téri épületére utal, s egyúttal arra is fény derült, az idei évben tovább gyarapodik a múzeum kiállítóhelyeinek száma.

„Hagyományok mögöttünk, eszmények előttünk” – ezúttal Széchényi Viktor főispán gondolatait mottóként megfogalmazva tartott vetített képes előadást a Szent István Király Múzeum Rendház épületében Demeter Zsófia történész, a múzeum egykori igazgatója. Az előadás alcíme – A közösség ereje – jól mutatja, a múzeum mindig egy közösséget képvisel, egyúttal szüksége van a közösség támogatására. Demeter Zsófia az intézmény megalakításának ötletétől indulva idézte fel a Szent István Király Múzeum történetének mérföldköveit és sorra vette mindazon személyeket, akik szakmai tudásukkal és elhivatottságukkal folyamatosan tettek és tesznek a múzeum fejlődéséért.

Az előadás-sorozat folytatásaként két hét múlva, kedden, ismét várják az érdeklődőket. A belépés díjtalan.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában