Kultúra

2023.04.25. 08:30

WEÖRES 110 - Kultúrfeszt a Szent István Király Múzeumban

Új sorozatot indít az Értékmentők Egyesület, melynek középpontjában idén Weöres Sándor áll.

Hajdú Marianna

Fotó: FMH-Archív

A 2022-ben megvalósult “Hamvas Béla 125 év” programsorozat sikerén felbuzdulva, most Weöres Sándor Kossuth-díjas író életművét szeretnék, egy új programsorozat keretében feldolgozni – tudtuk meg Pletser Ádámtól, az Értékmentők by iGenerációért Egyesület vezetőjétől. 
A szervezők Weöres Sándort azért tartják izgalmasnak, mert a költő többször is mestereként emlegeti Hamvas Bélát, így a “WEÖRES 110” programsorozat alkalmával is sokszor felbukkan majd a Hamvas életmű. A programsorozat első részében Weöres Sándor életútja kerül terítékre és természetesen a fontosabb műveit érintve, a program további alkalmait is kellőképpen megalapozzák, amelyeken így részletesen egy-egy izgalmas témát érintenek majd. Weiner Sennyey Tibort, a József Attila-díjas költő, író a "Weöres Sándor kozmikus költészete és titkos világai" című könyv szerzőjét hallhatjuk előadóként a Szent István Király Múzeum, Rendház kiállítóhely dísztermében április 26-án 18:30-as kezdettel.
Az eseményt Vargha Tamás képviselő úr nyitja meg, aki a programsorozat védnöke is egyben.
Az eseményen való részvétel díjtalan, de előzetes regisztrációt igényel.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában