Frissen Fejérből

2023.04.12. 08:30

Valódi ünnep volt a magyar költészet napján a fehérvári Táncházban

Különleges produkciót állítottak színpadra székesfehérvári művészek a magyar költészet napja alkalmából. A Malom utcai Táncházban megzenésített versekkel és prózai jelenetekkel egyaránt szórakoztatták a nagyérdeműt.

Baráth Eszter

Április 11-én, a magyar költészet napján a Vershangok című előadást láthatta a közönség a Táncházban, ahol a hazai költészet meghatározó alakjainak versei megzenésített formában csendültek fel, a dalok között pedig prózai jelenetek szolgáltak átkötésül. – A Petőfi-emlékév kapcsán az Alba Regia Táncegyesülettel készültünk egy Verslábak című műsorral. Azt gondoltuk, hogy a költészet napja alkalmából is kellene készítenünk egy műsort. Két évvel ezelőtt a Táncegyüttes és a Galiba zenekar tagjaiból megalakult a Puszták Népe Front zenekar, és azt gondoltam, abszolút a profilunkba vág az, hogy már létező, híres és klasszikussá vált versfeldolgozások újra feldolgozzunk, illetve kicsit a magunkat is bemutassuk – mondta az esttel kapcsolatban Majoros Róbert, az előadás ötletgazdája.

Fotós: Fehér Gábor / FMH

Bár eredetileg „csak” egy koncert volt, az előkészületek során bővült a fellépők névsora a Vasvári Pál Gimnázium diákszínpadnak három tagjával. Majoros Levente két társával, Gergely Emmával és Németh Dáviddal együtt adta elő a saját maga által írt és rendezett prózai jeleneteket, amelyek a dalok között szolgáltak átkötésül. Az est során a szintén székesfehérvári fiatalokból álló Waiting Room zenekar is közreműködött.

Fotós: Fehér Gábor / FMH

A Puszták Népe Front zenekara a műsor első felében a 19. és 20. századi magyar irodalom jelentős alakjainak verseit adta elő mára már klasszikussá vált feldolgozások formájában, zárásként pedig a népköltészeté volt a főszerep, hiszen az est második felében népdalfeldolgozásokat hallhatott a közönség. 

Fotós: Fehér Gábor / FMH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában