Fotós lehetőség

2023.04.06. 10:00

Új klubtagokat toboroz a jenői Képolvasók Fotóklub

Sikereik titkát csak ők ismerhetik, de aki kíváncsi erre és elhivatott fotós, annak most lehetősége nyílik csatlakozni a tehetséges csapathoz és kideríteni a rejtélyt.

Hajdú Marianna

Illusztráció!

Forrás: Pexels.com

Jelenleg 23 taggal büszkélkedhet, az egy évvel ezelőtt, 2022-ben megalakult Képolvasók Fotóklub Egyesület. Megalakulásuk évében a legjobb magyar klubként végeztek, a Nemzetközi Fotószövetség fotópályázatán. A múlt héten lett az egyesület a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének a tagja.

Hétfőnként klub estet tartanak, ahol beszélgetnek, kielemzik egymás képeit, rendszeresen vendégelőadókat fogadnak. Nemrég a Magasságok és Mélységek című film díjazott operatőre volt a vendégük és tartott előadást.

Az egyesület nagyon erős szakmai háttérrel rendelkezik. Kővári-Vágner Rudolf büszke rá, hogy van olyan tagjuk, aki korábban szinte alig tudott fotózni és mint mondja, mára viszont nagyon komoly, elismert Street fotós vált belőle, ami a szakmai fejlődést is alátámasztja az egyesületen belül.

Idén úgy döntöttek, lehetőséget adnak új tagok csatlakozására a klubba. Tíz képből álló portfóliót kérnek a jelentkezőktől, amit a vezetőséggel együtt elemeznek a bekerülés előtt. Természetesen, amikor megvan a jelentkezőben a lehetőség és valóban ügyes, akkor szívesen látják a klubban. Az egyesület elnöke szerint, még nem volt olyan, akit visszautasítottak volna. 

Nemzetközi szinten is segítenek a pályázatokban a hozzájuk csatlakozóknak és saját pályázatokat is kiírnak, az idei hamarosan elkészül. Az egyesület vezetői mindenképpen aktív klubtagokat szeretnének toborozni, akik folyamatosan jelen vannak a klub életében. 

Az egyesületnek jelenleg a székesfehérvári Gárdonyi Géza Művelődési Házban van kiállítása. Izz az egyesületi tagoktól minimum egy, de általában két kép szerepel, a kiállított fotók között. A kiállítás még április 24-ig megtekinthető.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában