Hurka, kolbász, főtt tojás

2023.04.08. 15:00

Sárkeszin tojást főztek és festettek, ahogy azt szokás

Nincs település, ahol ne rendeztek volna tojás vadászatot a gyerekeknek a hosszú hétvége valamelyik napján. De kinek jut eszébe, hogy valódi tojásokat szórjanak szét a fűben?

Hajdú Marianna

Pecsenye, kolbász, húsvéti tojás és meleg kemence várta a vendégeket, az esős hidegben

Forrás: Nagy Norbert/FMH

Fotó: NAGY NORBERT

Sárkeszin tradicionálisan főtt tojást festettek a Sárkeszi Nyugdíjas Klub asszonyai a legpompásabb színekben, összesen 120 darabot. Szombaton délelőtt el is szórták nagy részét a polgármesteri hivatal mögötti, füves területen.
A téli hideg és az elállni képtelen, szemerkélő eső ellenére, pontosan tíz órakor meg is jelent a gyereksereglet és nagyjából pár perc alatt, tojástalanították a terepet. Az ügyes vadászok, a színesre festett tojásokon kívül, egy zacskó minitojást és üdítő italt is kaptak, a jól végzett munkáért. A gyerekek, amilyen gyorsan dolgoztak, olyan gyorsan távoztak. Csak bárány mama és két barikája tartotta fel őket néhány percre. A két szürke cukiságbombának, nem állhatott ellen senki.
Amennyiben a húsvét egyik fő eleme a locsolkodás, szent Péterre nem lehet panasz. Az órákon át tartó eső elől, a kemence mellett kerestek menedéket a jelenlévő vendégek. A reggel óta fűtött monstrumból, két nagy tepsi tartalma, ontotta a csodálatos illatokat. Az egyik edényben kolbász sült, a másikban pecsenye. Az elkészült ételek jóízű ebédként szolgáltak a kilátogatóknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában