Versmondó verseny

2023.04.07. 11:00

Petőfi klasszikusokkal versenyeznek Csóron

Az Anyám tyúkjától a Falu végén kurta kocsmáig, szinte minden klasszikus felvonul majd a versmondó versenyen, lényeg, hogy Petőfi költemény legyen.

Hajdú Marianna

Fotó: Pusztai Sándor / KM

Lezárult a Csór Község Önkormányzata és a Mátyás Király Általános Iskola közös szervezésében meghirdetett Petőfi Sándor versmondó verseny jelentkezési határideje. Gombaszögi-Szalai Tímeát, kérdeztük a versenyre jelentkezőkről. A közönségkapcsolati szakember a feol.hu-nak örömmel számolt be a négy kategória indulóiról.  

Az óvodás korcsoport három jelentkezővel indul. Az ovisok Petőfi Sándor Anyám tyúkja, az Ereszkedik le a felhő és a Pille, pille pillangó című verseit mondják majd el a zsűri előtt.

A kisiskolás korosztályból 15-en szeretnék megmérettetni magukat a jeles alkalmon. Ezen a ponton Gombaszögi-Szalai Tímea azt is elárulta, igencsak meglepődött az egyik versenyző által választott Petőfi versen. A költő Rákóczi című, az 1848-as forradalom hajnalán íródott szerzeményét választotta, ami nem éppen a költő könnyű költeményei közé tartozik.

A felső tagozatos korcsoportból 16-an, a felnőtt kategóriában 4-en jelentkeztek az április 15-én tartandó szavalóversenyre. A választott művek közül természetesen nem maradhatnak ki a költő ismert művei sem, mint a Pató Pál úr, az  Arany Lacinak, a Falu végén kurta kocsma, az Alföld vagy az Itt van az ősz sem.

Mint megtudtuk, a versenynek biztosan lesz egy érdekessége. Petőfi Sándor híressé vált Anyám tyúkja című versét minden kategóriában meghallgathatja a zsűri és a közönség is, így összehasonlíthatóvá válik, hányféleképpen lehet egy költemény előadni.

A zsűrit Drotleff Zoltán, Váci Mihály-díjas, Krúdy-érmes és Kláris nívódíjas költő,  Pilnay Sára, színésznő és Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója alkotják.

A verseny délelőtt 9:00 órakor kezdődik, a csóri Petőfi Sándor Művelődési Ház nagytermében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában