Apró részletek és hatalmas katasztrófák

2023.04.19. 18:00

Magyar vonatkozások a Titanic körül

A Titanic és Carpathia címmel tartanak ismeretterjesztő előadást április 29-én a helyi művelődési házban. Az ingyenes, vetített képekkel illusztrált bemutató 15:30-kor kezdődik.

Palocsai Jenő

A Titanic és a Carpathia (képünkön) nem csak a kutatók, hanem a makett építők nagy kedvence is. A Carpathia e makettjét Papp Zoltán készítette

Fotó: Papp Zoltán

Egy óriási óceánjáró katasztrófáját, annak részleteit, kiváltó okait és az azóta született kutatási eredményeket ismerhetik meg azok, akik elmennek a kincsesbányai művelődési házba április 29-én. A szombat délutáni programon azt is megtudhatják a résztvevők, hogy a hajókatasztrófa mentésének milyen magyar vonatkozásai voltak.

– A tudományos ismeretterjesztő előadás és beszélgetés során egy vetített képes bemutató segítségével szemléltetik az eseményeket a szakértők, Elter Tamás tudományos újságíró, a Titanic kiállítás kurátora és Dezső Tibor, hobbi Titanic-kutató, mondta el kérdésünkre az intézmény igazgatója, Majer Tamás. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában