Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál

2023.04.29. 19:15

Hagyományok és kézművesség a M-Art udvarán Agárdon

Évekkel ezelőtt otthonra lelt a Velencei-tó térségében a Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat Dunántúli Regionális Társasága, a M-Art, amely az agárdi pálinkafesztiválra is színes programokkal készült.

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A fafurulyáktól a kékfestő alkotásokon át a szárazvirág koszorúkig mindenféle szépség és hagyományos kézműves lehetőség megtalálható a Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál M-Art udvarában. A Társaság kézműves foglalkozásain, népi játékain és hangszerbemutatóin órákig jól érezheti magát a fesztiválra érkező vendégsereg.

Gonda Emma és Sevella Zsuzsanna, a M-Art képviseletében a feol.hu-nak elmondta: a vendégek kulcstartót festhetnek bútorfestő vagy éppen makramé technikával, hajkoszorút fonhatnak, könyvjelzőt készíthetnek gyöngyhímzéssel, de készültek régi tárgyak bemutatójával, népművészeti motívumos játékokkal, kirakókkal, memóriakártyákkal és színezőkkel is - az igazán kíváncsiak pedig régi viseleteket próbálhatnak fel a bemutatott gyűjteményből.

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A M-Art programjára a kékfestő Győrből érkezett, de meghívták a Magyar Faesztergályos Egyesületet és számos kézműves alkotót is. A Kultúrpajtában meseillusztráció gyűjtés kiállítása kapott helyet, amely az előadások szünetében tekinthető meg. Vasárnap az Iharos Népművészeti Egyesület érkezik a M-Art kézműves udvarára Agárdra, akikkel népi hangszereket készíthetnek a látogatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában