Föld napja

2023.04.17. 17:00

Az egész falunak szervezik az idei ünnepséget Soponyán

A Föld napja idén kicsit más lesz a településen, mint az eddig megszokott volt. Sokkal ünnepibb rendezvényben gondolkodik Soponya önkormányzata és a vele együttműködő, Soponyai Faluszépítő és Természetvédő Egyesület.

Hajdú Marianna

Forrás: Pixabay.com

Nagy idő esett ki a rendezvények megtartásának vonalából. A pandémia előtt Soponyán színes közösségi élet folyt, sok programmal, eseménnyel. Sajnos ez a néhány év, visszavetette ezeket a kezdeményezéseket – tudtuk meg Pappné Muzs Csillától, a település közművelődési munkatársától. A járvány lecsengését követően a település vezetése úgy döntött, szeretnék újra a régi színvonalon megrendezni programjaikat úgy, hogy azok a közösség számára ismét népszerűek és látogatottak legyenek.

Az önkormányzat és az egyesület közös célja a falu lakosságát megmozdítani, lakóit ismét összekovácsolni, a járvány előtti közösségi életet újból feléleszteni.

A tavaszi kitelepüléshez a kerti tó pavilonja melletti üres rész adja majd a lehetőséget, a torna padokkal és sörasztalokkal berendezett erdei iskolának. Az alkalomhoz illő helyszínen, ragyogó programokkal várják nem csak a gyerekeket, de a település minden lakóját. Április 20-án 10:00 órakor a Mesevár Óvoda apróságai közreműködnek a jeles alkalom megnyitóján, majd Diószegi Anna, a település alpolgármestere mond ünnepi beszédet. Sándorfalvi László nyugalmazott fővadász tart izgalmas előadást a Föld napja alkalmából rendezett vetélkedő előtt. Az egyesület támogatásával az ovisok és az iskolások sok-sok virág palántát is elültetnek.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában