„Ej, ráérünk arra még!”

2023.03.03. 20:00

Versíró pályázat diákoknak - ne halogassák a jelentkezést!

A székesfehérvári Vörösmarty Társaság a Petőfi-emlékév apropóján felhívást tett közzé a fehérvári középiskolákban tanuló diákoknak. Részletek alább olvashatók.

Bokros Judit

Illusztráció!

Forrás: Pexels.com

„Ej, ráérünk arra még!” – ezzel a címmel olvasható a pályázat, amelynek ihletője Petőfi Sándor Pató Pál úr című verse. Ebben a költő a halogatás jelenségét verseli meg, amelyből a sokszor hallott „patópálos" kifejezés is származik.  

A pályázat arra buzdítja a székesfehérvári középiskolák diákjait, hogy írják meg a maguk Pató Pál-változatát elgondolkodva azon, hogy ők vajon mit gondolnak a halogatásról? Mit halogatnak a leginkább? És mit gondolnak, látnak a környezetük kapcsán? 

A társaság rímes, kötött formájú költeményeket és szabad verseket egyaránt elfogad.  

A jelentkezők egy verssel és a név, az életkor, az iskola és az elérhetőség (lehetőleg e-mail-cím) pontos megjelölésével pályázhatnak. 

A beadási határidő 2023. március 19-e. A szövegeket Word dokumentumban, Times New Roman betűtípussal, 12-es betűmérettel kérik a [email protected] címre. A levél Tárgy mezőjébe a pályázat címét és a pályázó nevét kell beírni, például így: „Ej, ráérünk arra még!” – Kelemen Lilla

A beadott műveket elismert költőkből, irodalmárokból álló zsűri értékeli, az eredményhirdetés április 18-án, kedden lesz. Az első három helyezett és az esetleges különdíjas verse szerepelhet a társaság Vár című folyóiratában, és tárgyi jutalmak is várhatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában