Viktória Pódium – „keddcsináló kulturmix”

2023.03.08. 10:00

Új sorozat indult a Viktória Rehabilitációs Központban (galéria)

Már az első kultúrkedd nagyon családiasra sikerült. Verseltek, zenéltek, táncoltak a vendégek kedvére, a központ alapítványának sorozatindító rendezvényén.

Hajdú Marianna

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Viktória Rehabilitációs Központ alapítványának, a Mozgássérültek Viktória Alapítványának új kuratóriumi tagja lett Szarvas József, a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főorvosa. Ennek kapcsán jutott eszébe az az ötlet, hogy kellene az alapítvány részére hozni egy kis ismertséget, támogatást. Az ötletet megvalósítás követte: a februári farsangi bált követően lett a szervezője és most útjára indította a minden hónap első keddjére tervezett jótékonysági rendezvénysorozatot. Ahogy mondta, a Viktória Pódium nevű keddcsináló kulturmixben többféle dolog lesz vegyítve kedd esténként.

Minden alkalommal terveznek valamilyen zenei programot műfajtól függetlenül, profi vagy akár bemutatkozó zenészek fellépéseivel, népzene, pop, komolyzene – bármi előfordulhat. A zenén túl lesz még irodalmi blokk, mozgás, tánc bármilyen formában és egy képzőművész, vagy kézműves bemutatkozása, aki elhozza a műveit, amit akár a helyszínen meg is lehet vásárolni. Természetesen ezekből egyet az intézmény javára felajánlva.

Az első alkalommal Cserta Gábor és Takács László megzenésített versekkel léptek a közönség elé. Az elhangzott versekről később Bakonyi István irodalomtörténész beszélt. A Step and Style Stúdió táncosai zárják az első kedd estét, ahol Kovácsai Gabriella üvegfestő alkotásaiból rendeztek be kiállítást.

Minden rendezvény jótékonysági jelleggel terveznek megrendezni, ami azt jelenti, hogy belépőként is adományt várnak, amit a központ javára ajánlanak fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában