Lábnyomunk – Az ember hatása a környezetünkre

2023.03.21. 19:00

Radisics Milán kiállítása Gyergyószentmiklóson

A Hargita megyei város Tarisznyás Márton Múzeumában március 24-én nyílik meg a vérteskozmai fotóművész Lábnyomunk – Az ember hatása a környezetünkre című fotókiállítása.

Tóth Sándor

Radisics Milán gyergyószentmiklósi kiállításának képeit előzőleg a Magyar Nemzeti Múzeumban láthatták az érdeklődők

Fotó: MNM

A számos hazai és nemzetközi díjjal elismert természetfotós absztrakt tájképein a Föld vízi útjainak evolúcióját kutatja. Izlandtól indulva, 16 országon keresztül fotografálta drónjával a töredező gleccsereket, a fonódó folyókat, a zsugorodó tavakat és az eltűnő vizes területeket. Figyelemfelhívó felvételein dokumentálta a víz sokszínűségét, a klímaváltozás hatását. A Gyergyószentmiklóson bemutatkozó kiállítás korábban a Magyar Nemzeti Múzeumban volt látható, ezért ez a gyűjtemény szervezte meg a mostani kiállítást is.

Az említett kulturális eseményt megelőzően Radisics Milán a Víz Világnapja alkalmából – amelyet 1993 óta immár 30. alkalommal tartanak meg világszerte – a Babeş-Bolyai Tudományegyetem sepsiszentgyörgyi kihelyezett tagozatán tart vetített képes előadást, A víz kincs, ami nincs címmel március 22-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában