Frissen Fejérből

2023.02.21. 15:40

Petőfi Sándor alakját idézték meg Kápolnásnyéken (videó)

Petőfi Sándor alakját, gondolatiságát idézték meg kedden délelőtt Kápolnásnyéken a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola kiállításmegnyitóján.

S. Töttő Rita

Fiatalok és idősek egyaránt érkeztek a tárlatra

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Különleges tablókiállítást hozott a „Petőfi busz” a kápolnásnyéki Halász-kastélyhoz kedden délelőtt. A tárlat a Petőfi 200 Emlékév keretében érkezett a Petőfi Irodalmi Múzeum jóvoltából, melyre velencei diákokat is meghívtak, hogy vegyenek részt egy játékos vetélkedőn, miután megnézték az anyagot. Pápai Judit, a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola kulturális szervezője köszöntötte először a résztvevőket, látogatókat, majd pedig Rodics Eszter, a Népfőiskola elnökasszonya nyitotta meg a kiállítást.

Rodics Eszter (középen) Petőfi idézeteket olvasott fel a látogatóknak
Fotós: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap 

- Fontos, hogy kicsit megidézzük e csodálatos költőt, s ahelyett, hogy közhelyes mondatokat ismételgetnénk, talán a legszerencsésebb, ha ő szól hozzánk a saját nyelvén, nyelvezetén, fantasztikus zsenialitásával, gondolatiságával, érett vidámságával és energiájával – fogalmazott Rodics Eszter, aki, mivel az utazás köré rendeződik a kiállítás, ezért az Útirajzokból hozott  idézeteket Petőfi Sándortól a megnyitóra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában