Vörösmarty Társaság

2023.01.03. 16:30

Sobor Antalra és Román Károlyra emlékeznek a Vörösmarty Társaságnál

A Vörösmarty Társaság már januárban kínál programokat az irodalombarátoknak, méghozzá elsőként az évfordulók jegyében.

Bokros Judit

Illusztráció!

Forrás: Pexels.com

Az idén, január 16-án lesz kilencven éve, hogy megszületett Sobor Antal József Attila-díjas író, akiben remek pedagógust és festőművészt is tisztelhettek sokáig a székesfehérváriak. Az író 2010-ben hunyt el. A Vörösmarty Társaság az ő emlékére szervez felolvasó estet „Perelnélek, Uram!” címmel január 6-án, pénteken 17 órától. A rendezvényen Vakler Lajos szerkesztő-riporter, a vetítendő tévés műsorrészletek szerkesztője mond köszöntőt, majd Sobor-szövegek hangzanak el a társaság elnöke, Bobory Zoltán közreműködésével. A helyszín a társaság Kossuth utcai terme.

A folytatás január 16-án, hétfőn 16 órakor lesz. Ekkor a szintén köztiszteletnek örvendett, Toldy Ferenc-díjas pedagógus, irodalmár, az 1933-ban született és 2017-ben elhunyt Román Károly tiszteletére avatnak emléktáblát annak a háznak a homlokzatán, amelyben a társaság terme található. Az irodalmár nevéhez számos tanulmány, recenzió, esszé, előadás kötődik, és decemberben mutatták be a halála után felkutatott, szépirodalmi szövegekből összeállított „Múltbanéző” című kötetet. A táblaavatás az emlékezés újabb méltó momentuma lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában