Frissen Fejérből

2023.01.22. 14:00

Petőfi-szavalóverseny a soponyai általános iskolában

Petőfi Sándor és a magyar kultúra napja előtt tisztelegtek a soponyai Zichy János Általános Iskolában. Szavalóversenyt rendeztek.

V. Varga József

A szavalóverseny „dobogósai” az oklevéllel és az ajándékkönyvvel: Vaida Rebeka (b), Varga Milán, Virág Zétény, Fathi Omár, Várkonyi Nimród és Földi Milán

Fotó: Az iskola

A 2023-as év különleges, hiszen a magyar himnusz, valamint Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója. A Himnusz szövegét Kölcsey Ferenc, a reformkor nagy költője 1823-ban vetette papírra, micsoda egybeesés, hogy ez az esztendő Petőfi Sándor születésének éve is. És micsoda kiváltság, hogy mindkettőre emlékezhetünk, hogy a magyar kultúra születését ebben az esztendőben Petőfihez is köthetjük.  

A szavalóverseny résztvevői
Fotós: Az iskola

A magyar kultúra napján a soponyai Zichy János Általános Iskolában a Himnusz születése mellett a mai napig is talán legismertebb költőnkre, Petőfi Sándorra emlékeztek, születésének 200. évfordulóján. A nap tiszteletére Petőfi-szavalóversenyt rendeztek az iskola tanulóinak részvételével, a megmérettetésen 34 diák szavalt társainak és a zsűrinek – tájékoztatta lapunkat Hollósi Lászlóné Anikó iskolaigazgató. 

A szavalóversenyen két kategóriában hirdettek eredményt. Az alsó tagozatosok között első helyezést ért el Várkonyi Nimród (4. osztályos tanuló), megelőzve Virág Zétényt (1. osztály) és Vaida Rebekát (3. osztály). A felső tagozatosok versenyében első lett Fathi Omár (5. osztály), második Varga Milán (7. osztály), harmadik Földi Milán (6. osztály).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában