Frissen Fejérből

2023.01.29. 19:51

Naplóbejegyzésein keresztül elevenedett meg Anne Frank története az Igézőben

A holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából érkezett ismét Székesfehérvárra az Anne Frank naplója nyomán színpadra vitt Hátsó traktus című előadás, melyet ezúttal az Igéző közönsége láthatott.

Héjj Vivien

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Anne Frank naplója nemcsak a szenvedés, a zsidó sors dokumentuma, hanem egy olyan gyermek története is egyben, aki ebben a sorsban, ezen sors következtében talál önmagára. Megtanulta, mi a félelem és az elégedettség, a szerencse és a szerencsétlenség, de megtanult szeretni, ítéletet alkotni, megbocsátani, kinevetni és megérteni is.

A pápai kötődésű S.K. Társulat előadása naplóbejegyzéseken keresztül, monodráma formájában hozza közelebb a nézőkhöz a 14 éves Anne Frank történetét. Az azonos korú Reményi Réka játékának köszönhetően még hitelesebben tárult az Igéző közönsége elé a naplóban megörökített gondolattenger.

Fotós: Fehér Gábor / FMH

A Szabó Szilárd rendezte előadás korábban több fesztiválon sikert aratott, a székesfehérvári Paál István Fesztiválon 2022-ben a legígéretesebb kezdő előadónak járó elismerést érdemelte ki alakításával Reményi Réka.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában