Kiállítás

2023.01.27. 15:30

Fotókba zárt történelem – Robert Capa háborús képeiből nyílik kiállítás Vérteskozmán

A világ leghíresebb háborús fotósának szemszögéből elevenedik meg a XX. század több háborúja. A Capa110 fotókiállítás a vérteskozmai bekötő úton, a Vértesben elesett honvédek emlékművénél várja az érdeklődőket február 4-étől.

Héjj Vivien

A Budapesten született Robert Capa a világ leghíresebb háborús fotósa volt, a XX. század több háborújának egyedülálló képi krónikásaként jegyzi az egyetemes és a magyar fotótörténet. A művész idén lenne 110 éves, ez okból és a Kotló-hegyi csata évfordulója alkalmából Capa háborús képeiből nyílik kültéri fotókiállítás a vérteskozmai bekötő úton. A kiállított képeket az idén 10 éves Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban őrzött magyarországi Robert Capa gyűjteményből válogatják össze.

A kiállítást a Vérteserdő Zrt. által szervezett hagyományos megemlékezés keretein belül nyitják meg február 4-én 10 órakor a Kaszap-kúti parkolóban. Az eseményen megemlékeznek: Macsek Lajos, a Vérteserdő Zrt. vezérigazgatója, Illés Szabolcs, Csákvár polgármestere és Krausz János, Gánt polgármestere. Ünnepi beszédet mond Tessely Zoltán, a Pannónia Szíve és a Velencei-tó területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos és Kőrösi Orsolya, a Capa Központ ügyvezető igazgatója. Az elhunytakért imád mond Spányi Antal megyés püspök.

A kültéri fotókiállítás május 29-ig várja az érdeklődőket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában