Petőfi 200

2022.12.14. 07:00

Levelek és versek – irodalmi előadás Petőfi műveiből Fehérváron

Petőfi Sándor verseiből, leveleiből álló irodalmi összeállítást hallhatott tegnap kora este a Hiemer-ház közönsége. Továbbá az irodalmi esten vehették át nyereményeiket a Petőfi 200 online kvíz kitöltői.

Héjj Vivien

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Petőfi Sándor a magyar irodalom egyik legnagyobb hatású költője. Születésének kétszázadik évfordulójára készülve hirdetett kétfordulós online kvízt a Vörösmarty Mihály Könyvtár. A rendhagyó irodalmi esttel egybekötött díjátadón Buriánné Tarró Edit, a könyvtár igazgatója elmondta, az ország minden pontjáról küldtek be megfejtéseket. Az olykor nem is olyan egyszerű kérdéseket hiba nélkül teljesítette Bencze Andrásné, Fiala Eszter, Fülöp Beáta és Rákóczi Judit. Rajtuk kívül azok is könyvjutalomban részesültek, akik csak egy hajszállal maradtak el a legjobbaktól.

Az átadót követően Holdsugári ábrándos lelkemnek… tartott Petőfi Sándor verseiből és leveleiből összeállított prózai előadást Ács Tamás színművész, aki bár jelenleg szabadúszó, olykor a Vörösmarty Színház előadásaiban is feltűnik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában