Nem félünk a farkastól – olvasópróba

2022.12.07. 07:00

Alternatív próbahelyekkel vészelheti át a bezárás időszakát a Vörösmarty Színház

Újabb próbafolyamat kezdődött a Vörösmarty Színházban: a Nem félünk a farkastól olvasópróbáján jártunk, ahol az is kiderült, melyek lesznek a színház alternatív próbahelyei a bezárás idején, és milyen barter megállapodást kötött a a fehérvári és a komáromi színház.

Héjj Vivien

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Elkezdődött a Vörösmarty Színház soron következő előadásának olvasópróbája. A rendezői koncepciók ismertetése előtt Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója az elkövetkező hónapokra vonatkozóan osztott meg néhány technikai információt az előadás szereplőivel, alkotóival.

Fotós: Nagy Norbert / FMH

Mint már ismert, a kőszínház 2023. január-februárban bezárja kapuit, azonban úgy tűnik, a próbafolyamatok ez idő alatt sem állnak le. Mint azt a színházigazgató elmondta, alternatív próbahelyként szolgálhat ezen időszakban a Székesfehérvári Balett Színház próbaterme, valamint az Alba Regia Szimfonikus Zenekar próbaterme is – természetesen alkalmazkodva a balett-társulat és a zenekar próbarendjéhez.

Fotós: Nagy Norbert / FMH

Szikora János mindemellett arról is beszélt, barter megállapodást kötött a Vörösmarty Színház és a Komáromi Jókai Színház, melynek részeként Komáromban is játsszák majd a Fehérváron nagy sikert hozó Boeing, Boeing című előadást, cserébe a komáromi társulat előadásában a fehérvári közönség is láthatja A beszélő köntös és a Csónak, avagy előttünk a vízözön című előadásokat.

Az olvasópróbán elhangzott: a Czukor Balázs rendezte Nem félünk a farkastól főpróbahetét is Komáromban tartják, s ott mutatják be elsőként, várhatóan február első felében. A készülő darab kapcsán a rendező arról beszélt, a dramaturggal együttműködve egy kortalan előadás létrehozásán dolgoztak.

Fotós: Nagy Norbert / FMH

– Nagyon sok kérdést felvet a darab, sok kérdőjel van még bennünk is, hogy milyen irányba tudjuk elvinni az előadást. Nagyon szeretek úgy dolgozni, hogy számomra is vannak kérdőjelek egy próbafolyamat alatt. Ez egy nagyon speciális anyag, mert rengeteg mindent el lehet dönteni arról, hogy pontosan mi, mit jelent. Ez egy nagyon színészcentrikus darab – fogalmazott Czukor Balázs.

Az előadás fehérvári premierje tavasszal várható, a darabban Tóth Ildikót, Sághy Tamást, Kovács Tamást és Ballér Biankát láthatja a közönség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában