Ásatás képeken

2022.12.13. 08:30

A szabadbattyáni feltárás fotóiból nyílt kiállítás

Egy ásatás története címmel kiállítás nyílt december 9-én a Nádorfi Gabriella által vezetett szabadbattyáni feltárás fotóiból.

Tóth Sándor

A 2.A osztály tanulóit Balajthy Viola osztályfőnök készítette fel a kiállási műsorral

Forrás: Az iskola weboldala

A tárlat különlegessége, a felvételeket Nádorfi Gabriella egykori tanítványa, Boruzs Katalin régész készítette a 2000-es évek elején. A Seuso-kinccsel összefüggésbe hozott régészeti területen folytatott ásatás pillanatképeit bemutató kiállítás helyszíne a szabadbattyáni Batthyány Lajos Általános Iskola galériája. Üde színfoltként az iskola kisdiákjai műsorral szerepeltek a vernisszázson. A fotókiállítását Kovács Loránd Olivér, az MNM Nemzeti Régészeti Intézet tudományos igazgatója nyitotta meg. A rendezvény rangját emelte, hogy azon részt vett, és a Seuso-kincs nyomába eredésre biztatta az iskolásokat Törő Gábor országgyűlési képviselő. A kiállítást támogatta a Fiatal Civil Kurázsi Egyesület és a Simon Plastic Kft képviseletében Pletser Ádám és Simon Péter. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában