Sok kisdiáknak alakult izgalmasan a szerda délután

2022.11.23. 21:14

Hétvezéres irodalmi verseny és találkozó Nógrádi Gábor íróval

Sok kisdiáknak alakult izgalmasan a szerda délután: a székesfehérvári Hétvezér Általános Iskolában irodalmi vetélkedőn versenghettek, majd Nógrádi Gábor író, költő beszélgetett velük.

Bokros Judit

A Hétvezér Általános Iskolában is törekszenek arra, hogy minél több gyermekkel szerettessék meg az irodalmat, kortárs szerzőket is bemutatva. Ezúttal a hagyományosnak mondható megyei irodalmi vetélkedőre került sor, amelyet évente rendeznek meg 4. osztályos diákoknak.
A 29., ismét személyesen lebonyolított versenyre éppen ugyanennyi, vagyis 29 csapat nevezett be a megye számos pontjáról – derült ki Nagyné Mészáros Beáta igazgató köszöntőjéből. 

A jelentkező 3 fős csapatoknak Nógrádi Gábor „Alattunk a kincs – Kövesd a fehér keresztet!” című könyve alapján kellett felkészülni a Móra Kiadó közreműködésével szervezett vetélkedőre. 

A negyedikes gyerekek kis kabalákat vihettek magukat, hogy bátrabbak és ügyesebbek legyenek
Fotós: Bokros Judit 


Mint megtudtuk: a székesfehérvári mellett egyebek mellett móri, sárszentmihályi, enyingi, tabajdi iskolák csapatai jelentkeztek. A versenyzők az iskolában kilenc helyszínen oldottak meg játékos, ügyességi feladatokat: egyebek mellett szedtek szemetet, írtak segélykérő sms-t, kvízt oldottak meg. Kaptak menetlevelet is, amelybe Napóleon aranyat gyűjthettek. A vetélkedő végén tortázás, valamint író-olvasó találkozó várt rájuk Nógrádi Gáborral.

A versenyt végül a székesfehérvári Tóvárosi Általános Iskola csapata nyerte, második lett a Felsővárosi Általános Iskola különítménye, harmadik pedig a II. Rákóczi Ferenc Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola csapata. Külön kategóriában díjazták a Hétvezérből indulókat, így a sorrend a következő volt: Könyvmolyok, Rejtvényfejtők és Kincsvadászok csapata. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában