Emberi természet

2022.10.22. 12:23

Páratlan kiállítás nyílt a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központban

A gyorsan sötétedő délutánba élesen világítottak a régi nevén Szabadművelődés Házából ragyogó, hófehér lámpák: új kiállítást nyitottak a Fürdő sor 3. számú épületben.

E. Tringli Alexa

Különböző nézőpontok találkoznak, az eredmény mégis harmonikus egységet alkot

Fotó: E. Tringli Alexa / Feol.hu

A Csónakázó-tó mellett egyre népesebb számú érdeklődő gyülekezett, s Pettendi Szabó Péter, a Budapesti Metropolitan Egyetem Vizuális Kommunikáció Tanszékének adjunktusának köszöntő beszéde után egy újabb, minden érzéket felrázó élményben lehetett részük: Kollár-Klemencz László dinamikus gitárjátékával és énekével elvarázsolta a közönségét. A kiállításon a Seeds Alkotócsoport műveit tekinthetjük meg. Az Erdey Levente, Éles Balázs, Lantos Zsuzsanna, Mounier Noémi, Sastinszky Dániel, Vanek Virág és Zai Viktória heteséből összeállt, a Budapesti Metropolitan Egyetem fotó szakos hallgatóiból álló alkotócsoport kiállítása az Emberi természet címet kapta, s a különböző nézőpontok találkozása egészen izgalmas végeredményt hoz.

A székesfehérvári Mounier Noémi elmondta, hogy oktatóik szerint is ritka, hogy ilyen szoros kapcsolat alakuljon ki a hallgatók között, ráadásul mindannyian levelező szakon tanulnak, így még különlegesebb, hogy már a harmadik közös kiállításukat szervezhették meg. Noémi egy önarckép-sorozattal készült, melyben az emberi természetnek szeretne görbe tükröt tartani. "Mert a jelen társadalmunkban különböző rétegekkel - sminkkel, ruhákkal, festékekkel, tetoválásokkal, ékszerekkel, divattal és minden létező eszközzel - fedjük el valódi személyiségünket. Az imponálásra játszunk. Mert legtöbb esetben mi magunk nem vagyunk elégedettek azzal, ami a rétegek alatt vagyunk" - írja bemutatkozó szövegében. 

Aki kedvet kapott a kiállítás megtekintéséhez, november 4-ig megteheti a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ nyitvatartási idejében, hétfőtől péntekig 8–20 óráig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában