Tárogató hangja szállt a tó felett

2022.10.23. 17:53

Népi hangszerrel ismerkedhettek Fehérváron (videó)

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ a Csoóri Sándor Program támogatásával tárogató workshopot szervezett. Az első alkalmat szombaton tartották.

Hajdú Marianna

Fotó: NAGY NORBERT / FMH

A tárogatóról sokan hallottak, de vajmi kevesen tudják róla, hogy egy régi, népi hangszerünk. Ennél talán azok vannak kevesebben, akik meg is tudják szólaltatni.

A workshop szervezői azok részvételét várták szombaton, akik a hangszer használatával legalább alapfokon tisztában voltak. A tárogató hangszeren játszó zenészek új oktatókkal ismerkedhettek meg, új dallamokat tanulhattak és elmélyíthették tudásukat a hangszerrel kapcsolatban. A szervezők célja volt, hogy a tárogató – mint a magyar kultúra egyik kiemelkedő hangszere – minél népszerűbb legyen minden generáció körében. A szakmai nap zenei mentora és előadója Cserta Balázs volt.

A környéken sétálókat egy rögtönzött minikoncerttel is megörvendeztették. A tárogató hangját az épület teraszáról messzire vitte a víz.

Külön jó hír azoknak, akik a szombati nap lehetőségét elszalasztották, november 5-én, 10 órától 15 óráig ismét lehetőség van részt venni, a workshop második hétvégéjén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában