Szüreti mulatság

2022.09.18. 14:38

Vigadtak a polgárdi polgárok (képgaléria)

Kétnapos heje-huja. Koncertek, gulyás, felvonulás, bál is volt a hétvégén a polgárdi őszi vigasságokon.

Hajd Marianna

Közös fotó a felvonulókkal, majd jöhetett a megérdemelt gulyás.

Forrás: Hajdú Marianna/ Fejér Megyei Hírlap

Már pénteken elkezdték Polgárdin a bemelegítést. Délutántól népi játszóház várta a gyerekeket, kisvasút, ugrálóvár és mini körhinta kíséretében.

Este már a felnőttek kegyeit keresték a szervezők. A színpadon a Quality Táncstúdió hip-hop tánc bemutatójával kezdték a műsort, amit Kárász Dávid fellépése követett.

Lil G és a Valmar koncertjét a leszakadó ég sem tudta elverni. Hajnali kettőig tartott a disco dj. Takács Zolival.

Az időjárás adott némi haladékot az előző napi buli kipihenésére. A szüreti menet csak dél után tudott elindulni útjára, amikor elállt az eső. Nem rövidítettek az útvonalon, mindenkinek megmutatták magukat a betyárok, a néptáncosok és a különféle fogatok. Még pici póni fogatok is körbejárták a hosszú útvonalat becsülettel. 

 

A menet a liget mellől indult útnak és ide is érkeztek vissza három órával később. 

A sátorban már kiporciózva várta őket a gulyás és a frissítők. 

Reggel óta készült két kondérban a 300 adag étel. Keresztes Tibor felügyelte az ételkészítést. Már reggel kilenckor nekiláttak a nagy munkának, ahol nem kevesebb, mint 35 kilogramm hús került a levesbe.

A lakoma után hazamentek a legények és a leányok pihenni egyet az esti szüreti mulatság előtt, ahol Nagy Ricsi és bandája húzta a láb alá valót.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában