Nem találtak új igazgatót a kulturális intézmény élére

2022.09.12. 16:46

Megbízott vezető a pusztaszabolcsi művelődési ház élén

Tavasszal már második alkalommal írt ki pályázatot az önkormányzat a művelődési ház és könyvtár intézményvezetői pozíciójának betöltésére, s habár úgy tűnt, hárman is érdeklődnek a lehetőség iránt, végül ismét vezető nélkül maradt a kulturális színtér. Az önkormányzat átmeneti megoldással igyekszik orvosolni a szakemberhiányt.

Héjj Vivien

A lakossági fórumnak a művelődési ház és könyvtár épülete ad otthont

Forrás: Az intézmény közösségi oldala

Mint arról már portálunk hasábjain is olvashattak, a Pusztaszabolcsi Könyvtár és Művelődési Ház korábbi intézményvezetője, Császiné Papp Katalin idén nyugdíjba vonult, s bár megbízási szerződéssel továbbra is segítette a kulturális intézmény működését, helyére új vezetőt kellett keresni. Az első alkalommal kiírt álláspályázat nem hozott eredményt, így az önkormányzat májusban újból megpályáztatta a vezetői pozíciót, melynek eredményét legutóbbi ülésén tárgyalta a város képviselő-testülete.

Habár második alkalommal immár hárman is jelentkeztek, a testület mégis kénytelen volt a kiírt pályázatot újból eredménytelennek nyilvánítani. Háromból ketten ugyanis még a személyes találkozó előtt visszavonták jelentkezésüket, a harmadik személy esetében pedig – a szakmai vélemény szerint – a személyes találkozáskor derült ki, hogy a hatályos jogszabályi feltételeknek és a pályázati kiírásnak nem felel meg, ugyanis egyebek mellett nem rendelkezett az intézmény alaptevékenységének megfelelő feladatkörben szerzett legalább öt év szakmai tapasztalattal. A testületi-ülés előterjesztése szerint végül a pályázó maga vonta vissza jelentkezését, feltehetően az esti és a hétvégi munkavégzések miatt.

A sikertelenség okán az önkormányzat harmadszor is kiírta az intézményvezetői pozíció betöltésére vonatkozó álláspályázatot, melyre október 15-ig várják a jelentkezőket, így vélhetően a legoptimistább forgatókönyv szerint is legkorábban csak decembertől lehet új vezetője az intézménynek.

A korábbi igazgató, Császiné Papp Katalin megbízatása szeptember 11. napjával végleg lejárt, így az új vezető megtalálásáig a testület döntése értelmében a vonatkozó rendelet alapján – az ott meghatározott korlátozásokkal – Tóth Krisztina könyvtárost bízták meg a könyvtár és művelődési ház intézményvezetői feladatainak ellátásával.

Egyúttal létrejött egy intézményvezetői pályázatot véleményező bizottság is, melynek tagja a fenntartó képviseletében Báldy Katalin, a képviselő-testület Ifjúsági és Humán Bizottságának elnöke, Tóth Krisztina, a könyvtár és művelődési ház megbízott vezetője, valamint Kiss Dorottya közművelődési szakértő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában