Frissen Fejérből

2022.09.05. 19:05

A balett pillanatainak rögzítője - Megnyílt Rideg Ferenc tárlata

Hobbi fotósként kezdte, s egészen a Bronzdiplomás Fotóművész címig jutott Rideg Ferenc karrierje, akinek Balettcipő című tárlatát hétfőn nyitották meg a Vörösmarty Mihály Megyei Könyvtár olvasótermében.

S. Töttő Rita

Forrás: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Rideg Ferenc balettművészetet bemutató fotókiállításán elkapott pillanatok és jól megkomponált stúdiófelvételek is mesélnek e műfaj szeretetéről, különlegességéről és mozgalmasságáról. A tárlatot Egerházi Attila, a Fehérvári Balett Színház vezetője e szavakkal nyitotta meg:

Forrás: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap 

- A fotóművészet a táncművészet előhírnöke és dokumentátora. Előhírnöke azért, mert amikor egy előadást meghirdet egy társulat, a fotóművészet felülete az, amivel a nagyérdemű először találkozik. Gyakorlatilag egy fotó az, ami alapján el tudja dönteni, hogy el akar-e jönni megnézni az előadást vagy sem. Egy jól elkapott pillanat az idő egy szeletét mutatja meg, konzerválja, dokumentálja azt – fogalmazott köszöntőjében Egerházi.

Forrás: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap 

A tárlaton látható képek is ilyen alkotások.

Forrás: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap 

- Csak a mozgást, a zenét és a táncot szerettem volna rögzíteni, „pillanatok alatt” elkapni, s ebben szeretnék még jobban belemerülni – fogalmazott a művész, hozzátéve: célja, összhangot teremteni a művészettel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában