Alkotókedvű növényszeretők találkoztak

2022.08.28. 20:00

Botanikai ábrázolás kicsiknek és nagyoknak a patikamúzeumban (képgaléria)

„Aki a virágot szereti rossz ember nem lehet.” – tartja a mondás. Vasárnap délután virágszeretők és alkotókedvűek gyűltek össze a Fekete Sas Patikamúzeumban, hogy együtt merüljenek el a botanikai ábrázolás rejtelmeiben.

Héjj Vivien

Alkotókedvű növényszeretők találkoztak a múzeum szakkörén

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Képes-természet-rajz néven indított botanikai ábrázolás szakkört a Szent István Király Múzeum. A program célja, hogy különféle technikák kipróbálása által bevezesse az érdeklődőket a botanikai ábrázolások műhelytitkaiba.

A megannyi ábrázolási technika alapjait Kopiás Gabriella művésztanár instrukciói mentén sajátíthatták el a jelenlévők, akik megismerkedhettek a növények textúrájával, színével és formájával, a különféle ábrázolások során használatos arányokkal.

A foglalkozáson mindenki a maga szintjének megfelelő tempóban, grafittal vagy akvarellel kísérletezhetett a növények ábrázolásával. A minél precízebb vonalvezetés elérése érdekében a foglalkozás a kezek bemelegítésével indult, majd gyakorlólapok segítségével az alapformák elsajátításával folytatódott a szakkör, mely után mindenki választhatott egy neki kedves virágot, s nekifoghatott, hogy papírra vesse azt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában