Opera a kastélyban

2022.07.21. 08:00

Nemzetközileg elismert operaénekes tart egyhetes mesterkurzust az iszkaszentgyörgyi kastélyban

Tizenkét orosz, amerikai, finn, koreai és német operaénekes számára tart mesterkurzust a Berlinben élő Kirsi Tiihonen, nemzetközileg elismert szoprán az Amadé-Bajzáth-Pappenheim kastélyban.

Borsányi Bea

Heta Sammalisto-Muhonen énekel, Kirsi Tiihonen figyeli

Forrás: Fehér Gábor / FMH

A kurzus résztvevői már nem diákok, fiatal operaénekesekről van szó, akik technikailag szeretnének fejlődni. Erre remek lehetőség az egy hét, amelyet az iszkaszentgyörgyi kastélyban töltenek. Az emeleti Freskó-terem empire stílusú berendezésével autentikus környezetet biztosít, ugyanakkor akusztikája is remek. Erről magunk is meggyőződhettünk, miközben Heta Sammalisto-Muhonen énekelt és a mesterkurzus másik oktatója Hans-Otto Ehrström, a Finn Nemzeti Opera énektanára kísérte – méghozzá Kodály Zoltán első zongoráján, ami szintén az iszkaszengyörgyi kastélyban található. 

Kirsi Tiihonen azt is elmondta, az iszkaszentgyörgyi kastély finn bérlőjét, Ari Santeri Kupsust nagyon régóta ismeri, de most első alkalommal tartják nála a mesterkurzust. Hozzátette, közel tíz éve a Nemzet Művészével, a Kossuth-díjas Márton Éva drámai szopránnal tartott már Magyarországon hasonló képzést. 

A mesterkurzus pénteken zárul, a résztvevők 12.30 órakor matinékoncerttel búcsúznak a kastélytól és a településtől. Az alkalomra mindenkit várnak, a belépés ingyenes. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában