Frissen Fejérből

2022.07.11. 18:00

Kortárs tánc két napon át Kápolnásnyéken

A kortárs tánc fenegyereke, Frenák Pál társulata érkezik hamarosan Kápolnásnyékre. Az e művészeti ágban még "érintetleneket" és a már haladókat is várják az ingyenes foglalkozásokra, előadásokra.

S. Töttő Rita

Forrás: FrenÁk Társulat

Café de la Danse kortárstánc fesztivál címmel érkezik a kápolnásnyéki Halász Gedeon Eseményközpontba július 29-én és 30-án a Frenák Pál Társulat. Második alkalommal tesznek eleget a Velencei-tó térségében missziós küldetésüknek azzal, hogy a magyar kortárs tánc és mozgásművészet kiváló előadóit hozzák Kápolnásnyék kulturális színtereire. 

Az előadásokat beavató foglalkozások, beszélgetések, workshopok kísérik, melyek segítik az előadások, és a műfaj befogadását, művészeti élvezetét. Foglakozásokat szerveznek kezdő táncosoknak, haladóknak, s még „érintetlen” amatőr kezdőknek egyaránt. Az előadások közti szünetekben rövid etűdöket láthatnak a nézők a fesztiválon résztvevő táncművészek előadásában. Az esemény családbarát, az amatőr kezdőknek szóló workshopokat, és a Trace című előadást gyerekek is látogathatják. 

Forrás: FrenÁk Társulat

Frenák Pál, Kossuth-díjas koreográfus így fogalmazott kérdésünkre: - Célunk, hogy a fesztivál a tánc közönségének figyelmét is a térségre irányítsa, vidéki helyszínt nyisson az egyébként főváros központú műfajnak. Fontos számunkra, hogy az avatatlan közönség is találkozhasson a kortárs tánc műfajával. Szeretnénk, ha nem lenne anyagi akadálya a művészeti ág megismerésének, ezért a rendezvény ingyenes látogatható. 

A rendezvényt a Nemzeti Kulturális Alap támogatja, melynek keretében július 29-én 17 órakor a program kezdőknek szóló tánc workshoppal kezdődik, melyet Keresztes Patrik, a FrenÁk Társulat szakembere vezet. Ezt követően balett kurzust tartanak a tapasztalattal rendelkezők számára, melyben a Székesfehérvári Balett Színház művészei veszek részt. Ezt követően pedig 18.30-kor Góbi Rita Tátikák című előadása látható. Majd pedig este 20 órakor jön a lényeg, ekkor kezdődik ugyanis a FrenÁk Társulat fellépése, Secret Off_Man címmel, melyet közönségtalálkozó követ. 

Másnap, július 30-án, szombaton 17 órakor kezdődnek az újabb foglalkozások. Elsőként a Társulat Trace című előadása lesz, melyet beszélgetés követ. A délután folyamán további tánc workshopok lesznek kezdőknek és haladóknak egyaránt, melyeket követően izgalmas interaktív előadást tart Vasas Erika, a Társulat szakembere, "Amit a kortárs táncról tudni lehet" címmel.  A szombat estét 20 órakor a Székesfehérvári Balett Színház Percről-percre című darabja, majd pedig annak közönségtalálkozója zárja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában